Transitieplan voor de nieuwe pensioenregeling is klaar!

12 juli 2024
Afbeelding man aan bureau met telefoon en laptop

Rabobank en de vakorganisaties De Unie, FNV Finance en CNV hebben afspraken gemaakt over de nieuwe pensioenregeling. Bijvoorbeeld over het type en de inhoud van de pensioenregeling. Ook zijn er afspraken gemaakt over de uitvoering van de overgang naar de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026 en over wat er gebeurt met de pensioenen die al zijn opgebouwd. Al deze afspraken staan in het transitieplan. Lees de samenvatting van dit plan voor een inkijkje in wat de afspraken op hoofdlijnen voor u betekenen.

Samenvatting transitieplan voor medewerkers (pdf)

Samenvatting transitieplan voor oud-medewerkers (pdf)

Samenvatting transitieplan voor gepensioneerden (pdf)

Of lees voor meer verdieping het volledige transitieplan

Transitieplan (pdf)

De volgende stap: Rabobank Pensioenfonds beoordeelt de gemaakte afspraken

Het is belangrijk dat wij de gemaakte afspraken toetsen op evenwichtigheid en dat wij beoordelen of de afspraken uit te voeren zijn. Daarbij wegen we de belangen van alle deelnemersgroepen zorgvuldig af. We willen in november 2024 een definitief besluit nemen. Ons verantwoordingsorgaan adviseert het pensioenfonds daarbij. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van onze beoordeling.

Hoorrecht toegepast via VG-Rabobank

Voormalige medewerkers hebben via VG-Rabobank – de vereniging die hun belangen behartigt - hun oordeel kunnen geven over de afspraken in het transitieplan. Op deze manier zijn ook zij betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe pensioenregeling. Oud-medewerkers van Rabobank die lid zijn van VG-Rabobank kunnen meer informatie hierover vinden op het VG-Rabobank portaal.

Uw inbreng is belangrijk

We treffen nu voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe regeling. Daarbij is uw inbreng en mening ook belangrijk. We hebben u daarom de afgelopen tijd een aantal keer om uw mening of uw inbreng gevraagd. Zo vroegen wij u in 2023 naar welke risico’s u kunt en wilt nemen als het gaat om het beleggen van uw pensioen. Ruim 14.000 mensen deden mee aan dit onderzoek. U leest een samenvatting van de resultaten bij we houden u op de hoogte. En in het voorjaar van 2024 hebben wij een aantal van u uitgenodigd om ons te laten weten wat u al weet over de nieuwe pensioenregels. De uitkomst daarvan verwachten wij in het najaar van 2024 met u te delen.

Blijf op de hoogte

Bij het nieuwe pensioenstelsel vindt u meer informatie over de transitie naar de nieuwe regeling. We geven ook regelmatig updates over de ontwikkelingen van de nieuwe pensioenregeling via de Regie. Wilt u deze ook ontvangen? Geef dan uw (privé)-e-mailadres door via MijnPensioen en kies voor digitale communicatie.

MijnPensioen

Feedback
Chat