Instemming resultaat pensioengesprekken cao-partijen

26 juni 2024
afbeelding carrousel en blauwe lucht

Eind maart 2024 hebben Rabobank en de vakorganisaties De Unie, FNV Finance en CNV (cao-partijen) overeenstemming bereikt over de beoogde pensioenregeling per 1 januari 2026. Deze afspraken zijn met een positief advies ter stemming voorgelegd aan de leden van de vakorganisaties. Een ruime meerderheid van de leden heeft ingestemd met het resultaat van de pensioengesprekken.

Ook voormalige medewerkers zijn betrokken bij de transitie naar een pensioenregeling die binnen het nieuwe pensioenstelsel past. De cao-partijen hebben de afgelopen periode de VG-Rabobank - de vereniging die de belangen van oud-medewerkers behartigt - de mogelijkheid gegeven om een oordeel te geven over het transitieplan. Dit noemen we ook wel het hoorrecht. Een groot deel van de inbreng van de VG-Rabobank is terug te vinden in het concept transitieplan.

De komende dagen zullen cao-partijen de afspraken formaliseren en het transitieplan - het document waarin de pensioenafspraken uitgebreid zijn beschreven - aanleveren aan Rabobank Pensioenfonds. Na afronding van het transitieplan neemt Rabobank Pensioenfonds een besluit over de regeling. Het pensioenfonds beoordeelt of de afspraken evenwichtig zijn voor de verschillende deelnemersgroepen en beoordeelt de uitvoerbaarheid van de beoogde pensioenregeling. In dit proces heeft het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds een versterkt adviesrecht. Het streven is om een definitief besluit te nemen in november 2024.

Tegelijkertijd worden voorbereidingen getroffen voor de implementatie en verdere communicatie over de nieuwe regeling.

Meer informatie

  • Na ontvangst van het transitieplan publiceert het pensioenfonds dit in juli 2024 op de website.
  • Kijk voor meer informatie over pensioen en de Wet toekomst pensioenen op onze speciale pagina over dit onderwerp.
  • Op het HR-portaal van Rabohub is voor medewerkers van Rabobank ook meer informatie te lezen over deze afspraken.
  • Oud-medewerkers van Rabobank vinden informatie op het VG-Rabobank portaal
Feedback
Chat